ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentHöftartros - Råd och fakta om Höftartros

Höftartros

Mer om Höftartros

Höftartros är artros som uppträder i höften. Artros i höften ger upphov till kraftig värk och minskad rörlighet som även kan förekomma även i stillhet. Smärtan kan märkas både i ljumsken och hela vägen ut mot höftkulan. Orsaken till höftartrosen är inte helt uppenbar.

Orsak till Höftartros

Oftast är anledningen till att höftartros uppkommer inte känd.

  • Genetik / Ärftlighet - Vilket utan tvekan är den främsta orsaken till höftartros.
  • Övervikt - Som också är en starkt bidragande riskfaktor för att få höftartros och andra höft- och gångrelaterade sjukdomar.

Symptom vid höftartros

Symptomen vid Höftartros är värk och smärta i höften.

Behandla Höftartros

Den främsta behandlingsmetoden mot höftartros är smärtstillande medel men effekten av träning och att röra sig ska inte underskattas.

Bota Höftartros

Det går inte att bota höftartrosen men det går både att hindra och lindra artros. De som rekommenderas är att undvika stillasittande utan försöka röra på hela kroppen.

Läkemedel vid Höftartros

Läkemedel vid Höftartros

Det finns inga nu kända botemedel mot höftartros men det som rekommenderas är att försöka röra på sig och träna så mycket som höften klarar. För att lindra värken och besvären med höftartros är att använda smärtstillande medel. De vanligaste smärtstillande typerna av läkemedel vid höftartros hittar du här.

Operation vid höftartros

Vid vissa fall kan höftartrosen opereras. Detta ske dock endast om sjukgymnastik och läkemedel inte ger tillräcklig bättring samt att patientens hälsotillstånd medger en höftoperation som är ett mycket stort ingrepp och kräver lång och målmedveten rehabilitering och träning.

Som vid alla större operationer ökar risken för blodproppar och infektioner en hel del vid höftartros.


Allt viktigt om artros

Här kan du hitta mycket lindrande information om artros men faktiskt en del kul behandlingar av ledsjukdomar och knäartros.Meny - Artros
Till förstasidan på www.artros.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
KnäartrosHöftartrosArtrostyperNyheter