Bäst på Artrosbehandling

Bäst på Artrosbehandling

Det finns flera ortopedkliniker som vill att du ska vända dig till dem för att få hjälp med att byta ut dina slitna knän eller höfter mot konstgjorda leder. Moderna konstgjorda knänleder brukar hålla väldigt många år men cirka 10% behöver byta ett knä igen inom 10 år. Enligt data i det svenska knäprotesregistret tyder det på att 90% av patienterna som opererats de senaste 10 åren kan räkna med att de nya knäna håller i minst 20 år.

Bästa ortopedkliniker och behandling

Hör får du tips på de främsta bästa behandlingarna av artrosproblem och några ortopedspecialister som utför operationer för att helt ta bort smärtan och besvären.

Tips när man försöker hitta den bästa artrosen är att:

  • Viktminskning vid övervikt är den i särklass bästa behandlingen av artros i knän och den metod som man ska inleda med.
  • Regelbunden stillsam motion är det första du ska prova med även om det gör lite ont.
  • Cykling är en utmärkt träningsform och 15-20 min varje dag på en motionscykel kan ge riktigt bra resultat vid knäartros.
  • Vanliga receptfria värktabletter med låg dosering kan hjälpa dig att våga röra på dig lite mer och lite oftare.
  • Följa ett träningsprogram för göra rätt rörelser. Gå till en sjukgymnast för att få hjälp med vilka övningar som passar dig och att du gör övningarna på rätt sätt.
  • Ta beslut om knäoperation som kan bekostas av den vanliga sjukvården även om ledtiderna är långa. Du kan också själv betala operationen privat och då får du snabbt hjälp av en specialist.
  • Att vila är det sämsta du kan göra eftersom detta är varken bra för dig eller för dina leder. Du dör inte av lite smärta när du rör på dig.
Prioritet Företag Kommentar

1

Art Clinic Art Clinic säger sig ha landets nöjdaste kunder och genomför bland annat knäledsoperationer i Göteborg och Jönköping.

2

Aleris Aleris tillhandahåller knäprotesoperationer vid förslitningsartros i Stockholm.

3

Sophiahemmet Vid Sophiahemmets Ortopediska Centrum kan du få ditt knä utbytt om du har en privat sjukförsäkring eller om du bokostar denna själv.

4

Ortho Center Ortho Center i Stockholm genomför 700 knäledsoperationer varje år.

5

Capio Ortopediska Huset Capio Ortopediska Huset utför knäledsbyten, axeloperationer och avancerad fotkirurgi.

Andra som är bra på artrosoperationer

Du kan hitta artroskliniker på landets alla stora regionssjukhus. Ibland genomförs dock operationerna på mindre sjukhus i regionerna som har specialiserats på t.ex. knäbyten.


Allt viktigt om artros

Här kan du hitta mycket lindrande information om artros men faktiskt en del kul behandlingar av ledsjukdomar och knäartros.Meny - Artros
Till förstasidan på www.artros.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
KnäartrosHöftartrosArtrostyperNyheter